Stipendije

Fakultet informacionih tehnologija je akreditovana ustanova i kao takva naši studenti mogu aplicirati na konkursima svih stipendija. Tokom studiranja moguće je aplicirati i na više od jedne stipendije sem ako uslovi neke ne govore suprotno. Postoji širok dijapazon stipendija, od onih koje izdaje sam fakultet do inostranih stipendija koje omogućavaju studiranje van granica Crne Gore. Mi izdvajamo sljedeće:

Domaće stipendije za finansiranje školarine

  • Osim kvalitetnih uslova studiranja, Fakultet za informacione tehnologije veliku pažnju posvećuje motivisanju i nagrađivanju budućih studenata. Za sve dobitnike diplome Luča u srednjoj školi besplatna je prva godina studiranja.
  • Na kraju svake godine studija, za 5% studenata koji su najbolji na svojoj studijskoj godini fakultet obezbjeđuje besplatno školovanje za narednu studijsku godinu.
  • Svake godine FIT nominuje po jednog studenta za Nagradu grada Podgorice koju dobijaju najbolji studenti svih fakulteta u Podgorici.
  • Svake godine Ministrastva prosvete, nauke, kulture i sporta Crne Gore dodjeljuje određeni broj stipendija za talentovane učenike i studente na kojima se mogu prijaviti naši studenti.

Studiranje u inostranstvu

Studentima je omogućeno konkurisanje za stipendije vodećih evropskih Univerziteta iz oblasti IT-a putem projekata Evropske unije i putem međuinstitucionalne saradnje

Ostale stipendije

Naši studenti se mogu mogu prijaviti na sve ostale programe i stipendije koje možete pogledati na sajtu Ministrastva prosvete, nauke, kulture i sporta Crne Gore