Stipendije

Fakultet informacionih tehnologija je akreditovana ustanova i kao takva naši studenti mogu aplicirati na konkursima svih stipendija. Tokom studiranja moguće je aplicirati i na više od jedne stipendije sem ako uslovi neke ne govore suprotno. Postoji širok dijapazon stipendija, od onih koje izdaje sam fakultet do inostranih stipendija koje omogućavaju studiranje van granica Crne Gore. Mi izdvajamo sljedeće:

 

Domaće stipendije za finansiranje školarine

  • Osim kvalitetnih uslova studiranja, Fakultet za informacione tehnologije veliku pažnju posvećuje motivisanju i nagrađivanju budućih studenata. Za sve dobitnike diplome Luča u srednjoj školi besplatna je prva godina studiranja.
  • Na kraju svake godine studija, za 5% studenata koji su najbolji na svojoj studijskoj godini fakultet obezbjeđuje besplatno školovanje za narednu studijsku godinu.
  • Svake godine FIT nominuje po jednog studenta za Nagradu grada Podgorice koju dobijaju najbolji studenti svih fakulteta u Podgorici.
  • Pored ovoga Atlas Grupa svake godine dodjeljuje stipendije najboljim studentima na završnoj godini studija.
  • Svake godine ministarstvo prosvjete dodjeljuje određeni broj stipendija za talentovane učenike i studente na kojima se mogu prijaviti naši studenti.

 

Studiranje u inostranstvu

Ovim stipendijama su obuhvaćeni troškovi studiranja na inostranom fakultetu i boravak, kao i putni troškovi

  • SUNBEAM je međunarodni projekat akademske mobilnosti u kome učestvuje 8 univerziteta sa prostora EU i 10 univerziteta sa Zapadnog Balkana. Projekat je u cjelosti finasiran sredstvima evropskog fonda za podršku mobilnosti ERASMUS MUNDUS (Action 2). Više o ovoj stipendiji ... (Link)
  • EUROWEB+ je međunarodni projekat akademske mobilnosti u kome učestvuje 8 univerziteta sa prostora EU i 10 univerziteta sa Zapadnog Balkana. Projekat je u cjelosti finasiran sredstvima evropskog fonda za podršku mobilnosti ERASMUS MUNDUS (Action 2). Više o ovoj stipendiji .... (LINK)

 

Ostale stipendije

Naši studenti se mogu mogu prijaviti na sve ostale programe i stipendije