Obavještenje za studente

U toku proteklog perioda organizovana je online nastava na većini predmeta, čime je završena XI sedmici nastave ljetnjeg semestra. Shodno odluci NKT o produženju privremenog prekida nastave, polazimo od pretpostavke da ćemo predavanja planirana akademskim kalendarom završiti online. Ukoliko bi se okolnosti izmijenile, vratili bismo se na „redovni režim“ rada. Podsjećamo, predavanja u ljetnjem semestru traju do 22. maja.

Od svih profesora ste putem stranica predmeta dobili informacije o novom načinu organizovanja nastave i predispitnih aktivnosti. Izmjena načina predavanja, podrazumijeva da pojedine nastavne aktivnosti moraju biti izmijenjene i zamijenjene aktivnostima koje je moguće organizovati online. Za sve predmete gdje je to moguće predispitne aktivnosti (kolokvijumi, zadaci) biće zamijenene adekvatnim aktivnostima koje se realizuju online i donose jedanak broj poena. Svaki profesor obavezan je da na stranici predmeta objavi informacije o novom načinu organizovanja nastave i ispita. Znamo da se pravila postavljena na početku semestra ne mogu mijenjati, ali ovo su vanredne okolnosti koje nas tjeraju na promjenu pravila a sve u korist studenta i uspješne realizacije nastave.

Shodno članu 85, stav 1, Zakona o visokom obrazovanju, nastava može biti organizovana i kao učenje na daljinu, a polaganje završnih  ispita održava se u prostorijama ustanove. Održavanje vanrednog Martovskog roka i apsloventskih rokova se za sada odlaže

Stoga, svi završni ispiti će biti organizovani u prostorijama Fakulteta  kada okolnosti to dozvole.

Imajte razumijevanje za novonastalu situaciju u kojoj ste se našli i vi kao studenti, i mi kao saradnici i profesori. Budite odgovorni prema sebi i drugima. Iskoristite vrijeme koje provodite kući da učite i radite na sebi. Konsultacije sa profesorima i saradnicima možete obaviti online (mail, skype i sl).