Nastavak saradnje sa Univerzitetom Malardalen iz Švedske u okviru Erasmus+ programa razmjene

U okviru Erasmus+ programa za internacionalnu kreditnu mobilnost (ICM 2020) odobren je projekat u kojem učestvuju Fakultet za Informacione tehnologije (FIT) , Univerziteta Mediteran i Fakultet za Inovacije i inženjering, Univerziteta Malardalen (Vasteras, Švedska).

FIT je prethodno realizovao dva programa za internacionalnu mobilnost ICM 2018 i ICM 2019, u sklopu kog je 21 student Fakultet za Informacione tehnologije dobio stipendiju za dvosemestralni boravak na Fakultetu za inovacije i inžinjering, Univerzitet Malardalen.

Novi projekat će obezbijediti još 10 stipendija za osnovne i master studije u toku dvije školske godine. Studenti master studija FIT-a koji dobiju stipendiju će imati mogućnost dobijanja dvije diplome: diplome jednogodišnjih master studija Univerziteta Malardalen i diplome master studija Fakulteta za informacione tehnologije.

Projekat je rezultat dugogodišnje saradnje FIT-a i Fakulteta za Inovacije i inženjering, Univerziteta Malardalen (Švedska) u realizaciji programa mobilnosti.