ElektroZabava – Dani nauke i inovacija

U okviru radionice ElektroZabava, namijenjoj djeci uzrasta 10-15 godina, koja će se realizovati kao jednodnevna radionica u tri grupe (četvrtak, petak i subota) planirane su sledeće aktivnosti:

  1. Elektro-lab eksperimenti: Djeca će biti uključena u niz sigurnih i jednostavnih eksperimenata koji će im pomoći da razumiju osnovne koncepte struje, napona i provodljivosti. Primjer eksperimenata može biti kreiranje jednostavnog strujnog kruga s LED diodama ili zvona.
  2. Električni dizajnerski zadatak: Djeca će dobiti izazov da kreiraju jednostavno električno uređenje, poput svjetleće razglednice ili rotirajućeg ventilatora, koristeći osnovne komponente kao što su baterije, žice, prekidači i LED diode.
  3. Elektro priče i predavanja: Kroz interaktivna predavanja i priče, djeca će naučiti o poznatim elektrotehničkim izumima i otkrićima, kao što su izum telefona, razvoj svjetla i drugi relevantni primjeri.
  4. Elektro kviz: Organizovaće se zabavan kviz sa pitanjima o elektrotehnici kako bi se provjerilo razumijevanje naučenog gradiva.

Prijave možete uraditi preko linka https://forms.gle/CBBfQ2NNTTN6NBBB9. Očekujemo lijepo druženje!