Takmičenje za srednjoškolke povodom Međunarodnog dana djevojčica i djevojaka u IKT

Fakultet za informacione tehnologije Univerziteta „Mediteran“ Podgorica i Udruženje studenata Fakulteta za informacione tehnologije Univerziteta „Mediteran“ Podgorica, uz podršku Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore, organizuju 2. takmičenje u digitalnim vještinama za učenice srednjih škola iz Crne Gore. Cilj ovog takmičenja je promovisanje informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) među srednjoškolkama u Crnoj Gori, a odnosi se na kreiranje veb prezentacije koristeći platformu H5P (https://h5p.org/). Poziv se upućuje učenicama 3. i 4. razreda srednjih škola u Crnoj Gori i njihovim nastavnicima/-ama, odnosno mentorima/-kama.

Za tri najbolje plasirane učesnice obezbijeđene su vrijedne nagrade, od kojih je za 1. mjesto – stipendija Univerziteta „Mediteran“ Podgorica za prvu godinu studija na Fakultetu za informacione tehnologije (ili drugu godinu ukoliko je dobitnica nosilac nagrade „Luča“).

Takođe, Logate Institut za informacione tehnologije je za tri prvoplasirane učesnice obezbijedio besplatan kurs po izboru na njihovoj Akademiji. Takmičarke očekuju i druge nagrade.

Onlajn priprema za takmičenje će biti organizovana 4. aprila u 12:00 h putem Zoom platforme, gdje će biti objašnjeno kako se koristi platforma H5P, a učesnice će imate priliku da postave pitanja i razjasne potencijalne nedoumice. Link za pripremu je https://us06web.zoom.us/j/88472310415?pwd=fA1MWhdp7E8RLUjDFa4Qb9QHbUCLuB.1 (Meeting ID: 884 7231 0415, Passcode: 598286), a kasnije će snimak biti objavljen na veb stranici (fit.unimediteran.net), kao i na društvenim mrežama Fakulteta za informacione tehnologije.

Prijave se vrše putem linka https://forms.gle/7oXMxtXCbb2psZcD6, a rok za prijavu je 21. april, do 23.59h. Pozivamo i sve nastavnike/ce da pomognu svojim učenicama u pripremama za takmičenje i ohrabre ih da se prijave.

Takmičenje će se održati 25. aprila 2024. godine od 10.00 u prostorijama Fakulteta za informacione tehnologije Univerziteta „Mediteran“ Podgorica.

U prilogu se nalazi i opis zadatka takmičenja. Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete nas kontaktirati na fit@unimediteran.net.