Srećan Dan studenata

Dragi studenti,
Na današnji dan se sjećamo žrtve mladog Žarka Marinovića sa Cetinja, koji je, braneći kolegu, stradao na studentskom protestu u Beogradu 4. aprila 1936. godine, boreći se, između ostalog, za poboljšanje položaja studentske populacije.

Današnji dan nas sve podsjeća na važnost obrazovanja i kritičke misli kroz istoriju ljudske civilizacije, a naročito danas u digitalnoj eri. Upravo ste vi, dragi studenti, vaše ambicije, ideje, trud i rad ključni faktori koji oblikuju našu budućnost. Vi ste nosioci promjena, budući lideri i intelektualci, čija energija, znanje, kreativnost i inovativnost transformiše način na koji živimo i radimo, stoga se potrudite da svoje talente usmjerite ka stvaranju pozitivnih promjena i boljeg društva.

Naša je obaveza da podržimo i inspirišemo svaki korak vašeg obrazovnog puta, ohrabrimo vas da težite znanju, budete otvoreni za nova iskustva i hrabro koračate ka svojim ciljevima. Svi vi posjedujete jedinstvene talente i ogroman potencijal, a mi smo tu da vas usmjerimo da ih iskoristite na najbolji način. Znajte da je Fakultet za informacione tehnologije mjesto na kojem ćete uvijek naći podršku i motivaciju za ostvarivanje vaših ciljeva.

U ime nastavnog osoblja i u svoje ime želim vam srećan Dan studenata.

prof. dr Maja Delibašić, dekan Fakulteta za informacione tehnologije