IoT ECO projekat promovisan na Sajmu evropskih projekata

Privredna komora Crne Gore organizovala je 8.6.2024. godine treći Sajam evropskih projekata ispred Dvorca Petrovića na Kruševcu.

Riječ je o manifestaciji koja okuplja institucije, organizacije, kompanije i NVO sektor a koje implementiraju projekte finansirane sredstvima različitih programa Evropske unije i ima za cilj promociju ostvarenih rezultata i razmjenu mišljenja i iskustava kako bi se razvile ideje za nove projekte i predstojeće pozive.

Učešće je uzelo više od 40 organizacija i institucija koje su predstavili oko 200 projekata.

Događaj su otvorile predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić i ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

U okviru pomenute manifestacije promovisan je i IoT ECO projekat, kojeg su predstavile prof. dr Maja Delibašić, rukovodilac projekta sa strane Univerziteta “Mediteran” Podgorica, Fakultet za informacione tehnologije i prof. dr Jelena Jovanović-Šaković, rukovodilac projekta sa strane Univerziteta Crne Gore, Mašinski fakultet.

Informaciju o događaju su prenijeli mnogi portali, te više o samom događaju može da se nađe i na sledećim linkovima:

Glavni grad učestvovao na Sajmu evropskih projekata; Ostvareni značajni rezultati zahvaljujući podršci EU | Glavni grad Podgorica

https://komora.me/projekti/odrzan-sajam-evropskih-projekata-projekti-kljucni-na-putu-ka-prosperitetu

https://www.antenam.net/ekonomija/327241-odrzan-sajam-evropskih-projekata-projekti-kljucni-na-putu-ka-prosperitetu

https://www.gov.me/clanak/ministarstvo-poljoprivrede-sumarstva-i-vodoprivrede-ucestvuje-na-sajmu-evropskih-projekata-u-organizaciji-privredne-komore-crne-gore-2

https://www.dan.co.me/vijesti/ekonomija/projekti-kljucni-na-putu-ka-prosperitetu-5243196

https://crnogorskiportal.me/sadrzaj/15016

https://www.portalanalitika.me/clanak/odrzan-sajam-evropskih-projekata-projekti-kljucni-na-putu-ka-prosperitetu