Počeo sa radom prvi crnogorski portal za medicinski turizam

Prvi portal za medicinski turizam kreiran je u okviru projekta MMT IS – Montenegrin Medical Tourism Information. U pitanju je portal na kome se mogu naći sve značajne informacije o medicinskim ustanovama i smještajnim kapacitetima u Crnoj Gori koji daje pacijentima mogućnost boljeg informisanja, a samim tim i boljeg zdravstvenog tretmana i kvalitetnijih medicinskih usluga.

Na portalu je predstavljeno 915 medicinskih ustanova i 362 hotela i apartmana. Pored pomenutih registara medicinskih ustanova i smještajnih kapaciteta, portal sadrži i osnovne informacije o Crnoj Gori i lokalnim turističkim orgnizacijama.

Korisnicima portala je omogućena jedinstvena pretraga registara sa jedinstvenim prikazom lokacija, a sve informacije su dostupne kako na našem, tako i na engleskom jeziku.

Realizacija ovog projekta može imati poseban značaj kada su u pitanju pacijenti iz inostranstva. Naime, cijene medicinskih usluga u Crnoj Gori su znatno niže nego cijene istih u zemljama Evropske Unije, a postojanje ovakvog portala omogućava veću vidljivost i bolju dostupnost informacija o zdravstvenim uslugama, posebno kada je ova ciljna grupa u pitanju.

Projekat je najvećim dijelom finansiran iz IPA fondova, a osim Fakulteta za informacione tehnologije Univerziteta Mediteran koji je nosilac rojekta, partneri su NVO „ZON-a – Znanje, obrazovanje i nauka“ i BILD studio.