ZANIMANJA BUDUĆNOSTI – ZAŠTO UPISATI FAKULTET ZA INFORMACIONE TEHNOLOGIJE ?

Prof.dr Snežana Šćepanović, Dekanica Fakulteta za informacione tehnologije

Dragi budući studenti
Pred vama se nalazi važna životna odluka da izaberete pravu profesiju. Prilikom odabira Fakulteta na kojem ćete studirati, veoma je bitno da uzmete u obzir koja zanimanja će biti tražena u bliskoj budućnosti. Naravno, pored toga da je posao tražen, važno je i da izaberete Fakultet koji će odgovarati vašim interesovanjima.
Razvojem tehnologije i industrijske revolucije 4.0 , a pogotovo vještačke inteligencije i potrebom za usavršavanjem poslovnih procesa, izvjesno je da će u budućnosti uvijek biti mjesta za IT stručnjake. Od svih zanimanja koja će doživjeti procvat u naredne tri decenije, pretpostavka je da će najviše biti traženi najbolje biti plaćeni softver inžinjeri, analitičari podatka i IT stručnjaci za bezbijednost.
Vodeći računa o potrebama IT industrije i brzim tehnološkim promjenama, kreirali smo akademske studijske programe koji obezbjeđuju studentima međunarodno priznatu diplomu i sticanje znanja i vještina neophodnih za poslove budućnosti.

FIT je pravi izbor, ne samo zbog toga što je potreba za IT stručnajcima rastuća , već i zato što kod studenata razvijamo sposobnosti kritičkog razmišljanja i rješavanja problema i pripremamo pojedinca da bude spreman za buduće promjene - da stalno uči i usvaja nova, složena znanja u oblasti IT.

Postanite dio našeg uspješnog tima i zauzmite svoje mjesto na Fakultetu za Informacione tehnologije !
Saznajte više o studijskim programima i nastavnom planu – fit.unimediteran.net
Za sva pitanja pišite nam na fit@unimediteran.net