Univerzitet “Mediteran“, Fakultet za informacione tehnologije organizovao radionicu “PAMETNI GRADOVI KAO DIO DIGITALNE EKONOMIJE”

Univerzitet “Mediteran” je u okviru realizacije projekta “Smart Energy Community for the Smart Cities – SESC” organizovao radionicu  “PAMETNI GRADOVI KAO DIO DIGITALNE EKONOMIJE” . Radionica je organizovana 20.septembra u multimedijalnoj Sali KIC-a uz učešće relevantih stejkholdera kao što su Glavni grad Podgorica, Elektroprivreda Crne Gore, CEDIS, Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti, Fond za zaštitu životne sredine – EKO FOND  i predstavnici akademske zajednice sa Univerziteta “Mediteran”, Univerziteta Donja Gorica i Univerziteta Crne Gore. Tema radionice izazvala je veliko interesovanje tako da je zbog poštovanja epidemiloških mjera omogućeno da se radionica emituje online i prati putem Facebook stranice projekta.

SESC projekat  finansiran je od strane EU u okviru programa  Interreg  IPA II CBC ITALY-ALBANIA-MONTENEGRO, a koordinator projekta je Fakultet za informacione tehnologije. Osnovni ciljevi projekta su povećanje svijesti o značaju korišćenja obnovljivih izvora energije u cilju povećanja energetske efikasnosti i smanjenja emisije štetnih gasova i pokretanje inicijativa za primjenu EU standarada  u ovoj oblasti u javnom i privatnom sektoru.