Poziv za srednjoškolke na takmičenje povodom Međunarodnog dana djevojčica i djevojaka u informaciono-komunikacionim tehnologijama (IKT)

Fakultet za informacione tehnologije Univerziteta „Mediteran“ Podgorica i Udruženje studenata Fakulteta za informacione tehnologije Univerziteta „Mediteran“ Podgorica, uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore, organizuju takmičenje u digitalnim vještinama za učenice srednjih škola iz Crne Gore. Cilj ovog takmičenja je promovisanje IKT-a među srednjoškolkama u Crnoj Gori, a odnosi se na kreiranje veb prezentacije koristeći platformu WordPress.com, na temu koja će biti objavljena na dan takmičenja.

Sponzori takmičenja su za najbolje učesnice obezbijedili vrijedne nagrade i to:

  1. mjesto – stipendija Univerziteta „Mediteran“ Podgorica za prvu godinu studija na Fakultetu za informacione tehnologije (ili drugu godinu ukoliko je dobitnica nosilac nagrade „Luča“),
  2. mjesto – mobilni telefon koji obezbjeđuje Crnogorski Telekom,
  3. mjesto – tablet koji dodjeljuje Multicom Retail.

Logate Institut za informacione tehnologije je za sve tri dobitnice nagrade obezbijedio besplatan kurs po izboru na njihovoj Akademiji. Takođe, planirane su i nagrade za nastavnike mentore/nastavnice mentorke pobjednica.

Onlajn priprema za takmičenje će biti organizovana 18. aprila, gdje će biti objašnjeno kako se koristi platforma WordPress, a učesnice će imate priliku da postave pitanja i razjasne potencijalne nedoumice.

Link za pripremu će biti distribuiran prijavljenim kandidatkinjama i objavljen na veb stranici Fakulteta za informacione tehnologije (fit.unimediteran.net), kao i na društvenim mrežama.

Prijave se vrše putem linka https://forms.gle/yJiK8YMk7AZpxRzY8 , a rok za prijavu je 23. april, do 23.59h. Pozivamo i sve nastavnike/ce da pomognu svojim učenicama u pripremama za takmičenje i ohrabre ih da se prijave.

Takmičenje će se održati 27. aprila 2023. godine u 11.00 u prostorijama Fakulteta za informacione tehnologije.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete nas kontaktirati na maja.delibasic@unimediteran.net ili zana.knezevic@unimediteran.net.